Aston Martin Lagonda: Съвършено луксозна лимузина

Обратно към новините

Публикувано на 7 Май 2014

Aston Martin финализира Aston Martin Lagonda. Луксозният седан ще стъпи на пазара през 2015 с лимитирано издание, предназначено за отбран кръг почитатели.

Aston Martin Lagonda само за половин милион евро

Все още е под въпрос дали изобщо Aston Martin ще представи Lagonda на автомобилния салон в Париж. По-скоро отговорът е не. В края на краищата от модела ще бъдат произведени само 100 екземпляра и клиентите ще бъдат специално "поканени" да ги закупят.

Новият модел е ръчна изработка на отдела по индивидуализиране Q на Aston Martin и е предназначен за клиенти, предимно от Близкия изток. Разбира се, ексклузивността има цена, абсолютно нормално е цената да бъде 500 000 евро.

Lagonda е конструиран на базата на удължената платформа Rapide –VH, а карбонът придава новия стил на каросерията на Lagonda. Така британецът на свой ред е станал по-изразителен от другите модели на марката, което го доближава до историческия прототип.

Задвижването на Lagonda ще става от известния шестлитров V12 на Aston Martin Rapide, който сега най-вероятно ще генерира повече от 550 к.с. Досега името Lagonda беше резервирано за планирания SUV на британците, който трябваше да бъде изграден върху платформата на Mercedes GL.

Интериорът на Lagonda се отличава в тегелирана кожа и четири индивидуални седалки.