Армеец с отличие за "Най-добра общозастрахователна компания в България"

Обратно към новините

Публикувано на 1 Май 2014

През ноември 2014 г. ЗАД „Армеец" бе отличен с международно признание за „Най-добра общозастрахователна компания в България" от World Finance Global Insurance Awards 2014. Изданието е авторитетно, базирано в Лондон и прави пазарни анализи и проучвания на световните финанси. За ЗАД „Армеец" това е голямо признание, тъй като изданието е с изключително високо реноме сред бизнес лидерите в целия свят. Официалните данни от Комисията за финансов надзор към края на месец септември 2014 г. още веднъж потвърждават лидерската позиция на компанията на общозастрахователния пазар. ЗАД „Армеец" е с ръст от 18,3% спрямо същия период на миналата година, с пазарен дял от 13,6% и премиен приход от 142, 2 млн. лв.

С най-голям дял в портфейла на компанията е автомобилното застраховане. ЗАД „Армеец" е на първо място по застраховка „Каско на МПС" с приходи от над 77 млн. лв. и пазарен дял от 24%. Дружеството е неизменен лидер при доброволната автомобилна полица от май 2011 г. При задължителната „Гражданска отговорност на автомобилистите" „Армеец" генерира премиен приход от 41,7 млн. лв. и има пазарен дял от 10%. По този вид застраховка „Армеец" бележи ръст от 25% спрямо предходния период.

ЗАД „Армеец" запазва първо място и при застраховка „Помощ при пътуване" с премиен приход от почти 3 млн. лв., пазарен дял от 24% и ръст 21% към същия период на 2013 г.

По застраховка „Злополука" увеличението на премийния приход е 41%. Затвърждава се лидерството и в авиационното застраховане с пазарен дял от 45%, премиен приход от почти 4 млн. лв. и ръст от 18% спрямо 2013 г. В края на септември 2014 г. ЗАД „Армеец" бележи ръст по всички видове застраховки.